07 sierpnia 2023

“Wróżka Okruszka Opowiada o Przemocy”
- kampania profilaktyczno- edukacyjna
oraz szkolenia dla pracowników instytucji.

Głównymi rezultatami realizacji zadania publicznego “Wróżka Okruszka Przeciwko Przemocy” było ograniczenie występowania zjawiska przemocy w rodzinie poprzez zintensyfikowanie działań profilaktycznych oraz zwiększenie poziomu kompetencji przedstawicieli instytucji i podmiotów realizujących zadanie z zakresu przeciwdziałania przemocy w rodzinie.

W ramach realizacji zadania zostały przeprowadzone następujące działania:

DZIAŁANIE I:

• Kampania społeczna “Wróżka Okruszka Przeciwko Przemocy”

• Opracowano, wydano i rozdystrybuowano 14000 egzemplarzy broszury “Wróżka Okruszka Opowiada o Przemocy”

• Zorganizowano 10 Festiwali Wróżki Okruszki wraz z przedstawieniem teatralnym i konkursem plastycznym.

DZIAŁANIE II:

• Rozwój współpracy OPS i placówek szkolnych w zakresie przeciwdziałania przemocy oraz szkolenia budujące kompetencje pracowników OPS i nauczycieli w tym zakresie.

• Fundacja przeprowadziła cykl warsztatów stymulujących współpracę pomiędzy instytucjami takimi jak szkoły oraz OPS.

DZIAŁANIE III:

• Warsztaty darmowe dla rodziców i dzieci.

Adres: Hetmańska 65, 05-120 Legionowo, email: info@fundacjagwiazdka.pl; tel. 609 105 448, NIP 536 191 42 44; KRS 0000472278, REGON 146813939 nr rachunku bankowego: 52 1090 1841 0000 0001 3115 9041, Bank Santander

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.